GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Ungaria prelungește contractul de leasing pentru Gripen

[ 0 ] 2 februarie 2012 |

Compania suedeză furnizoare de sisteme de apărare și securitate Saab are plăcerea să anunțe decizia strategică a Ungariei de a continua să utilizeze Gripen și de a asigura dezvoltarea continuă a capabilităților sale naționale. Suedia și Ungaria și-au extins cooperarea cu încă 10 ani, până în 2026, se anunta intr-un comunicat de presa.

În cursul zilei de astăzi, Agenția Suedeză pentru Exportul Materialelor de Apărare și Securitate (FXM) a confirmat faptul că Suedia și Ungaria au ales să extindă cu încă 10 ani perioada colaborării din cadrul programului Gripen. Negocierile au avut loc pe parcursul ultimelor luni, iar astăzi, 30 ianuarie, noul contract a fost semnat de Directorul General al FXM, Ulf Hammarström, și de Gyula Keszthelyi, Directorul General al Departamentului pentru Armament și Logistică din cadrul Ministerului Apărării din Ungaria.

„Suntem încântați de faptul că Ungaria a luat decizia strategică pe termen lung de a continua să utilizeze Gripen și că, prin urmare, a ales să continue partneriatul cu Suedia și cu ceilalți operatori Gripen”, a declarat Ulf Hammarström după semnarea contractului.

„Știrea că Ungaria extinde cu 10 ani contractul pentru Gripen este extrem de pozitivă. Încă o dată este confirmat faptul că Gripen este un avion de talie mondială ce îndeplinește cerințele operaționale, tehnice și de cost ale pieței”, a declarat Lennart Sindahl, vicepreședinte executiv al Saab și șef al diviziei Business Area Aeronautics.

Parteneriatul este un contract între cele două guverne, unde Saab acționează ca un sub-contractor.

În 2001, guvernul suedez și cel maghiar au semnat un contract de închiriere-cumpărare a 14 avioane Gripen C/D (12 monoloc și 2 biloc). Toate cele 14 avioane au fost livrate în 2006 și 2007 și au întrat în serviciul Forțelor Aeriene Maghiare până la sfârșitul anului 2008. Contractul urma să expire în 2016, dar cele două țări au decis să extindă parteneriatul cu încă 10 ani.

În prezent, Gripen se mai află în serviciul Forțelor Aeriene din Suedia, Republica Cehă, Africa de Sud și Thailanda, iar la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Gripen a fost ales ca viitor avion de luptă multirol pentru dotarea Forțelor Aeriene Elvețiene.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Bulgaria amana achizitionarea de avioane militare multirol | CITESTE aici de ce

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Pilot Magazin

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.