GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Doua recorduri nationale, obtinute la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie – Bucuresti

[ 1 ] 8 martie 2012 |
tn1 Doua recorduri nationale, obtinute la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie   Bucuresti

Foto: Red Bull

142 de studenti bucuresteni s-au inscris acum doua zile in cadrul celei de a treia etape de calificari Red Bull Paper Wings din Romania. Acestia au putut opta pentru una sau toate categoriile de concurs – distanta de zbor, durata de zbor si zbor acrobatic.

Pe langa sfaturile pe care le-au citit pe diferite website-uri, fiecare participant a incercat sa-si aduca propriul aport in modelul avionului de hartie construit. Fie ca a fost vorba de taieturi sau indoituri speciale sau folosirea unor cursuri mai vechi drept materie prima, fiecare avion s-a impus in propriul stil…

Dintre cei 54 de inscrisi la categoria distanta de zbor, doar un singur avion a reusit sa atinga 33.24 metri si acesta a fost „pilotat” de Istvan Jakab, student al Facultatii de Inginerie Spatiala. Acesta a reusit sa si doboare recordul national la distanta in zbor, insa mai sunt patru etape de calificare in Romania.

La categoria durata de zbor s-a impus avionul lui Laurentiu Dan, care a reusit sa se mentinta in aer timp de 10,72sec, acesta fiind si cel de-al doilea record national.

Misiunea cea mai grea i-a revenit juriului la categoria zbor acrobatic. Profesorul Laurentiu Sonia (Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti), arhitectul Gabriela Albu si atletul Red Bull, Alexandru Nicolau (vice-campion mondial la Parasutism juniori) au fost cei care au acordat note pentru constructia (tehnica) avionului de hartie, creativitate (arta si design) si performanta in zbor.
Castigatoarul categoriei zbor acrobatic a fost Dan Postolache, student in cadrul Facultatii de Inginerie Urbana si Dezvoltare Regioanala.  

Calificarile locale vor continua la Brasov, Timisoara, Cluj Napoca si Iasi.

Mesaje asemănătoare:

  1. Aterizare reusita la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie – Bucuresti
  2. Campionatul Mondial de Avioane de Hartie decoleaza ASTAZI pentru a doua oara la Bucuresti
  3. Avioanele de hartie cuceresc cerul | A inceput numaratoarea inversa pentru Red Bull Paper Wings!
  4. Faceti cunostinta cu romanii care ne vor reprezenta la Campionatul Mondial de parapanta!
  5. La Arad se construiesc avioane ultrausoare
  6. Constructori de avioane: Clyde Cessna
  7. Poti zbura cu avionul ca-n cel de-al Doilea Razboi Mondial

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: People, Timp liber, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Silviu Alexandru Alexe via Facebook spune:

    n-am stiut de asta – am tinut recent un astfel de campionat in casa la mine cu fi-mea si copiii din cartier – sunt si site-uri care te invata sa faci avioane de hartie… multe mai inveti

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.