GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Arhivele Forţelor Aeriene Britanice: cum erau obligate femeile pilot lesbiene să se trateze de boala lor

[ 0 ] 13 iunie 2012 |

O serie de documente secrete arată cum Forţele Aeriene Britanice (RAF) i-au discriminat pe recruţii homosexuali urmărindu-le activitatea pentru a aduna dovezi ca să fie daţi afară din armată, scriu cei de la gandul.info. Ofiţerii din WRAF(Forţele Aeriene pentru Femei) erau încurajaţi să nu aleagă candidatele cu trăsături masculine.

Documentele Whitehall arată cum femeile lesbiene erau obligate să intre sub tratament ca să fie vindecate de boala lor. Ofiţerii trebuiau să urmărească o serie de indicii: dacă femeile jucau cricket sau hockey, dacă stăteau prea mult timp pentru a scrie scrisori sau telefona altor femei. Echipamentul şi lucrurile personale le erau verificate şi femeile continuu supravegheate. În anii ’90 încă se mai făceau dosare femeilor din WRAF bănuite că ar avea tendinţe homosexuale. Documentele datează din anii ’50 şi se găsesc în Arhivele Naţionale.

În documente sfatul principal pentru ofiţeri era să le recomande persoanelor cu astfel de tendinţe să caute ajutor psihiatric. De asemenea tinerele trebuiau atenţionate să nu mai doarmă împreună în acelaşi pat deoarece ar putea apărea suspiciuni. În 1955, 13 femei au fost expulzate din WRAF pe baza suspiciunilor, iar în 1970, cifra crescuse la 60.

 

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: People, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.