GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Avioanele vor zbura cu grăsime de pui?!

[ 0 ] 29 iunie 2012 |

La sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie, la Dryden Flight Research Center din California, NASA a efectuat teste asupra motorului unui avion Dc-8 care funcţionează cu biocombustibil derivat din grăsimi de pui şi de vită.

Experimentul a fost denumit Aafex (Alternative Aviation Fuels Experiment). Inginerii au verificat cât de bine funcţionează acest nou tip de biocombustibil  şi au analizat chimic  gazele de eşapament pentru a descoperi eventuali contaminanţi.

Testul a confirmat teoria potrivit căreia biocombustibilii folosiţi la avioane emit o cantitate mult mai mică de poluanţi în atmosferă, a declarat Ruben Del Rosario, directorul Subosonic Fixed Wing Project de la NASA.

In prezent armata SUA foloseste un biocombustibil din alge, iar Lufthansa experimenteaza pe unul dintre avioane un derivat din uleiurile vegetale ca si carburant.

Experimentele NASA asupra biocombustibililor derivaţi din grăsimile de pui nu sunt doar extravaganţe ale cercetătorilor. O fabrică din SUA chiar realizează acest tip de biocombustibil, obţinând în fiecare zi 2.500 de barili de biodiesel derivat din grăsimile de pui.

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Editorial, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.