GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Jurnalul National a reusit! Se va infiinta Casa Memoriala Henri Coanda!

[ 1 ] 13 iunie 2012 |

Campania “ Infiintam impreuna Casa Memoriala Coanda” initiata de Asociatia Henri Coanda, in parteneriat cu Jurnalul National incepe sa dea roade.

foto: http://jet100.com/

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu a anuntat  ca Ministerul a initiat deja toate demersurile legale pentru infiintarea Muzeului Coanda. Acestea constau intr-o Hotarare de Guvern pentru trecerea parterului din administrarea RAAPPS in cea a Ministerului Culturii si intr-o actiune in justitie pentru anularea actului de vanzare cumparare catre o persoana fizica a etajului imobilului.

Declaratiile au fost facute de ministrul culturii in cadrul conferintei de presa, organizata in data 11 iunie, de catre Asociatia Henri Coanda, in parteneriat cu Jurnalul National si Biblioteca Nationala. Conferinta a avut loc in urma unei sesiuni de dezbateri, cu toti reprezentantii institutiilor implicate, pentru identificarea unor solutii pentru infiintarea cat mai rapida a Casei Memoriale si a Muzeului National Henri Coanda.

Sorin Dinea, presedintele Asociatiei Henri Coanda a precizat ca: “Sunt 5-600 de kilograme de documente, donate statului roman de familia Coanda inca din anul 1974 cu dorinta de a fi “expuse la muzeul Coanda” . Pana acum nu au putut fi arhivate, clasate, studiate si valorificate corespunzator. Este cazul ca la 40 de ani de la plecarea lui de pe acest Pamant, sa aducem tot acest patrimoniu mobil in casa familiei sale si sa oferim acces la aceste documentele care inca se afla in stadiul de depozitare. Nu trebuie sa ne inversunam sa le detinem, ci sa vedem cum putem sa le utilizam si sa le valorificam. Acestea nu reprezinta o imagine a trecutului, ci o posibilitate de a dezvolta solutii noi pentru viitor”.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Ionel Cinca spune:

    Ar fii placut sa facem cunostinta, si noi suntem un grup care ar vrea sa afle mai multe despre Henri Coanda si realizarile sale… Ca o dvada, va putem spune ca ne aflam pe “ultima suta de metri” in constructia avionului sau expus in 1910 la expozitia de la Paris si rulat la Le Bourget pe campul de la marginea localitatii, primul avion cu un motor fara elice.
    Sau, poate stiti de ARPIA, filiala Craiova…?

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.