GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Prima femeie astronaut a Chinei a ajuns cu succes la bordul laboratorului spaţial Tiangong-1

[ 0 ] 19 iunie 2012 |

foto: http://www.thejakartapost.com

Capsula Shenzhou-9 a fost lansată sâmbătă seară de la Centrul de Lansare Juquan, iar ieri dimineaţă, la ora României 09:07, a andocat cu succes la laboratorul spaţial chinez Tiangong-1. După numai două ore, taikonauţii Liu Yang, Jing Haipeng şi Liu Wang se aflau la bordul laboratorului spațial.

Procedurile de andocare, la altitudinea de 340 km, au fost realizate în întregime automatizat, de către computere, capsula fiind aliniată cu Tiangong (Palatul Spațial) de o suită de radare, lasere şi senzori optici.

În cadrul laboratorului Tiangong-1, care este prima componentă a viitoarei stații spatiale chineze, se vor desfăşura o serie de experimente ştiinţifice, inclusiv teste medicale pentru înţelegerea efectelor imponderabilităţii asupra corpului uman.

În urma succesului misiunii Shenzou-9,  Liu Yang devine prima femeie astronaut a Chinei în spaţiu, unde va sta până la sfârşitul lunii, alături de cei doi colegi ai săi.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: Pilot Magazin

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.