GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Solar Impulse traverseaza Europa!

[ 0 ] 22 iunie 2012 |

Avionul solar al proiectantului Piccard Bertrand se va ridica de la sol pentru primul sau zbor international.

Daca previuziunile meteo raman favorabile, avionul va decola din Payerne, Elvetia, la ora 6 dimineata, avandu-l la comanda pe pilotul Andre Borschberg, si va ateriza la Bruxelles 12 ore mai tarziu.

Avionul, propulsat doar prin energie solara, va survola Franta si Luxemburg-ul, inainte de a reveni la sol in Bruxelles, in jurul orei 21.00.

In timpul zborului, pilotul va fi asistat de o echipa tehnica din Payerne. Cei care vor dori sa vada imagini in timp real din timpul operatiunii vor putea urmari experimentul pe site-ul www.solarimpulse.com.

Avionul Solar Impulse are o anvergura a aripilor de 63 de metri, 22 metri lungime si 1.600 kg greutate. Dispune de patru motoare electrice, circa 12.000 de celule solare si baterii ce cantaresc aproximativ 500 kg. Viteza medie de zbor este 70 km/h, poate decola si la 35 km/h si poate atinge o altitudine maxima de 9.500 m.

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Aventură, Avioane, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.