GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Japonezii pregatesc noul Concorde

[ 6 ] 4 iunie 2013 |

supersonic 96828900 300x168 Japonezii pregatesc noul ConcordeUn nou prototip al unui avion supersonic, urmas al celebrului Concorde (care poate călători mai repede decât viteza sunetului), a fost prezentat presei în Utsunomiya, Japonia. Aeronava este dezvoltată de Agenţia Japoneză pentru Explorare Aerospaţială şi Fuji Heavy Industries Inc, scriu cei de la realitatea.net.

La sfârşitul anului, prototipul, care cântăreşte o tonă şi măsoară 8 metri în lungime, va fi supus unor serii de teste de zbor, în Suedia.

Un dezavantaj major al lui Concorde a fost acela că era incredibil de zgomotos. Din fericire, dacă noul model va fi creat având capacitatea de a transporta 50 de pasageri, el va fi cu 75% mai silenţios decât predecesorul său.

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Avioane, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (6)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Horatiu Oltan spune:

    viteza " luminii"? hmmmm…ma indoiesc

  2. “mai repede decât viteza luminii” … un pic cam greu …

  3. Evdin Ursan spune:

    Tari japonezii astia dar mi-e greu sa cred ca e vb de viteza luminii, totusi… :D

  4. eh, nu-i așa greu dacă avionul nu are masă și e introdus în acceleratorul de particule imense…
    …sau dacă inventezi o fizică nouă-nouță :))

  5. Poate supersonic, în niciun caz mai rapid decât viteza luminii.

  6. Gogu Velisaru spune:

    Dragul meu SEBI AI GRESIT IN EXPRMARE ESTE VORBA DE VITEZA SUNETULUI PROPAGAT IN AER CARE ESTE EGAL CU 340 M/SECUNDA S-AU APROXIMATIV 1400 K/ORA.Viteza lumini dupa Einstein ar fi de 300000de Km /secundasi este o viteza cosmica si nu stiu daca omenirea va atinge prin mijloace materiale aceasta viteza.Asa ca ai grija unde pui destul pe tasta ori mai pune mana pe carte ori i-ti iei un consilier ptr probleme de aviatie cuma sant eu care deabia satept sa am un emul tanar care s-ai povestesc intamplarii din aviatia civila. Sa auzim de bine.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement