GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Şeful piloţilor Wizz Air, despre aterizarea de urgenţă de la Roma: ” A fost o aterizare foarte dificilă”

[ 8 ] 12 iunie 2013 |

wizz air fiumicino 300x192 Şeful piloţilor Wizz Air, despre aterizarea de urgenţă de la Roma:  A fost o aterizare foarte dificilăAterizarea de urgenţă a aeronavei Airbus A320, ce opera pe ruta Bucureşti-Roma sâmbătă dimineaţa, a fost provocată de faptul că jamba stângă a trenului de aterizare  nu a putut să fie coborâtă înainte de aterizarea pe aeroportul Ciampino din Roma, scriu cei de la zf.

Pilotul a început manevra de ocolire şi ulterior aterizarea pe aeroportul din Fiumicino, unde pista este mai lungă şi permite astfel de aterizări, a explicat azi David Morgan, şeful piloţilor Wizz Air.

“Nu a existat niciun indiciu care să semnaleze această problemă înainte. Înainte de aterizare, a fost afişat semnalul că jamba stângă nu este coborâtă. Căpitanul navei a transferat combustibilul din motorul stâng al avionului, în motorul drept. A fost o aterizare grea dar pilotul (italian) a reuşit să o efectueze. Este prea devreme să spunem care este cauza ce a dus la apariţia acestei probleme, însă în prezent se desfăşoară o anchetă pentru a stabili ce a dus la această situaţie”, a spus seful pilotilor companiei unguresti.

O echipă formată din specialişti din cadrul Autorităţii de Aviaţie Civilă din Italia şi din Ungaria, din specialişti de la compania Airbus, compania de mentenanţă Lufthansa Tehnik şi Wizz Air investighează ce s-a întâmplat.

De-a lungul timpului, compania low-cost Wizz Air nu a avut prea multe incidente:

Pe 1 decembrie 2011, avionul Wizz Air cu destinaţia Bergamo se întoarce pe aeroportul Băneasa datorită desprinderii unor bucăţi din capota motorului, potrivit ProTV.

Pe 29 ianuarie 2010 o aeronavă Wizzair, care trebuia să decoleze de pe Aeroportul Băneasa către Dortmund, a fost oprită în timpul decolării, întrucât în timpul rulajului a fost sesizată o defecţiune tehnică, conform informaţiilor publicate de MEDIAFAX.

Pe 13 aprilie 2009 un avion al companiei Wizz Air, cu 147 de pasageri la bord, a fost nevoit sa aterizeze de urgenţă, la 20 de minute după decolare, pe aeroportul internaţional Traian Vuia. Piloţii au luat aceasta decizie pentru că trenul de aterizare al aeronavei a rămas blocat în poziţia deschis.

Pe 29 noiembrie 2008 cursa Wizz Air cu destinaţia Valencia a decolat de pe Băneasa la 18.40 şi a aterizat de urgenţă pe aeroportul Henri Coandă, după numai 12 minute de zbor. A fost vorba despre probleme tehnice care au fost reclamate de echipaj după decolare.

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (8)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Zet Art spune:

    Mentenanta…

  2. Zet Art spune:

    Mentenanta…

  3. Zet Art spune:

    Mentenanta…

  4. Mircea Schiau spune:

    Da Wizzair a avut ceva probleme, dar nu accidente! Au fost doar incidente.Din cate stiu au avioane noi, bune si piloti experimentati

  5. Mircea Schiau spune:

    Da Wizzair a avut ceva probleme, dar nu accidente! Au fost doar incidente.Din cate stiu au avioane noi, bune si piloti experimentati

  6. …se poate intampla….am incredere in Wizzair.

  7. Gogu Velisaru spune:

    Se pare ca in acest caz a fost nedeschiderea trapelor trenului principal stg si impmplcit jamba stg nu a iesit.Cauza o eroare de proiectare dar si deficiente grave de maintenance si neaplicarea buletinelor de inbunatatire a trenului de aterizre, emise de constructor.toate incidentele aratate in articol sant deficiente f. grave de intretinere , cel see you capota , aceasta se desprinde daca nu a fost inchisa corect si celelalte incidente au fost din vina tehnica.Deci att conducerea companieiei la procesul de miantenance care dupa umila mea parere este tratata superficial.

  8. Rusu Flaviu spune:

    brrrr. ultimele 6 zboruri le-am facut cu Ryanair. iar inainte, 8 zboruri in 4 luni cu Wizzair. urmatorul pe 26 iunie e tot cu Ryanair. sper sa se deschida trenul de aterizare.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement