Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Australia a fabricat prima bere “cosmică”

[ 1 ] 7 martie 2011 | Sebi

Cu toate ca  nu este ţara care a trimis primul om în spaţiu, Australia a fabricat prima bere “spaţială”, cu ocazia împlinirii  a 50 de ani de la zborul cosmonautului sovietic Iuri Gagarin.

Berea Vostok / FOTO: esquire.com

La reţeta fabricării noii licori şi-au dat concursul oameni de ştiinţă şi experţi de la Centrul de cercetare Saber Astronautics Australia şi berarii de la Four Pines Brewing.

După cum a declarat unul dintre creatorii acestei bauturi, Jason Held (directorul Saber Astronautics Australia), noul produs chiar poate fi considerat o realizare ştiintifică. “În condiţii de gravitaţie zero, limba se umflă şi, drept urmare, papilele gustative sunt scoase din uz, de aceea scopul nostru a fost să creăm o băutură care să aducă plăcere chiar şi în spaţiul cosmic” – a explicat el.
Se pare ca noul sortiment de bere are la bază reţeta berii negre irlandeze, dar căreia specialiştii australieni i-au adus unele modificări, cum ar fi reducerea saturaţiei de dioxid de carbon, obţinând o aromă foarte puternică.

 

 

Astfel, berea ‘Vostok’ are nu doar o aromă minunantă, ci dispune şi de stabilitate în diferite medii, susţine expertul citat. Noul tip de bere a fost testat în condiţii de gravitaţie zero la bordul unui avion special Boeing. În cursul experimentelor a ieşit la iveală şi unul dintre efectele secundare ale acesteia – în imponderabilitate alcoolul intră încet în sânge. “Un astronaut care va consuma acest tip de bere în spaţiu va simţi efectul băuturii abia la întoarcerea pe Pământ”, concluzioneaza expertul australian.

 

 

 

 

 

Daca aveti un drum prin Australia, puteti incerca aceasta bere. Un bax de 6 sticle se comercializeaza, promotional la pretul de 20 dolari australieni.

 

Hai Noroc!

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Alte articole in afara aviatiei, Libertate, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. stefan spune:

    si ce se intampla daca respectivul bea cateva navete? cum calca pe terra intra in coma alcoolica? apai atunci sa nu mai vrea sa se intoarca … :D

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.