GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Easy Jet economiseste combustibil si salveaza lumea

[ 0 ] 21 martie 2011 |

Orice eficienta, indiferent cat de mica se poate transforma in bani buni pentru companiile aeriene. Fie eliminand putina greutate sau imbunatatind calitatile aerodinamice, companiile aeriene cu flote mari economisesc o gramada de bani.

Se pare ca EasyJet va incerca un alt tip de vopsea pe avioanele din flota, in speranta ca vor polua mai putin, si vor economisi combustibil.

Noul tip de vopsea cantareste mai putin, umple imperfectiunile aeronavei, imbunatatind astfel calitatile aerodinamice.

Flota EasyJet-ului contine un numar de 194 de aeronave Airbus (A320). Reprezentantii companiei spera sa reduca astfel 2% din volumul lunar de carburant.

Acest tip de vopsea a fost utilizat pana acum in tehnologia militara, EasyJet fiind astfel prima companie ce va folosi aceasta vopsea pe avioane comerciale.

Update:

Deja au fost vopsite 8 aeronave, urmand ca dupa 12 luni de testari si comparatii sa decida daca va fi vopsita toata flota, sau nu.

Seful executiv al companiei a declarat: “Daca vom gasi metode de a reduce consumul de carburant, vom aduce numai beneficii. In primul rand amprenta de carbon lasata in atmosfera va fi mai mica, iar in al doilea rand pasagerii nostri vor plati mai putin pentru un bilet de avion”.

Nu putem decat sa speram ca aceasta tehnologie va da roade, si vom vedea tot mai multe companii aeriene ca utilizeaza aceasta vopsea.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Curse anulate in SUA
  2. Companiile Air France şi Airbus, acuzate de omor involuntar
  3. Un pilot a vărsat cafea pe echipamentul de comunicaţie
  4. Dosarul “cocaina in cosmos”

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Editorial, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.