Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Un nou concept First Class la bordul Lufthansa A380

[ 0 ] 3 februarie 2011 | Sebi

Lufthansa a introdus noi servicii în 2010 odată cu aeronavele A380, dar promite condiţii de zbor mai confortabile şi relaxante atât pentru clasa business cât şi cea economică. Cel mai mai mare şi mai modern aparat comercial de zbor din lume oferă cel mai mare grad de confort de călătorie. Proporţiile generoase ale cabinei asigură pasagerilor mai mult spaţiu.

„ Aeronava A380 oferă pasagerilor o experienţă de zbor inedită prin dimensiunea impresionantă a avionului şi caracteristicile unice pentru toate cele trei clase de zbor. Conceptul exclusivist de First Class a fost gândit luând în considerare în primul rând nevoile şi dorinţele pasagerilor” afirmă Stefan Versemann, Director General de Vânzări pentru România și Moldova.

Dezvoltat de clienţi pentru clienţi – călătorii de cea mai înaltă calitate la First Class


Pe viitor, pasagerii Lufthansa vor experimenta servicii First Class deosebite, care vor seta noi standarde în ceea ce privește confortul şi exclusivitatea. Prima impresie este cea de spaţiu nelimitat, invitând pasagerii să se relaxeze complet din primul moment în care păşesc în aeronavă. Materialele de înaltă calitate, design-ul coerent şi elegant de la bordul A380 în concordanţă cu caracteristicile Saloanelor de Business şi First Class ale Terminalului din Frankfurt  contribuie la o experienţă armonioasă de călătorie. Compartimentarea echilibrată, liniile simple şi culorile calde creează un ambient primitor şi atrăgător. A fost ales acest tip de spaţiu deschis în detrimentul conceptului de cabine separate, ca urmare a preferinţelor exprimate de clienţi în diferite ocazii de interacţiune cu reprezentanţii companiei – evenimente dedicate clienţilor, testări de zbor sau sondaje de opinie. Cu toate acestea, pasagerii de la clasa întâi îşi pot delimita spaţiul personal cu ajutorul unui panou despărţitor.

Pentru a obţine un produs cât mai adaptat nevoilor şi dorinţelor călătorilor, pasagerii Lufthansa au fost implicaţi semnificativ în procesul de dezvoltare a noului concept de clasa întâi. Propunerile şi dorinţele lor au fost integrate în design încă de la început. Crearea unei atmosfere silenţioase şi relaxante a fost una dintre cerinţele cele mai importante ale călătorilor de clasa întâi.

Cortine cu rol de absorţie a zgomotului ce separă compartimentul de restul cabinei de zbor, materiale speciale folosite în învelişul exterior al aeronavei pentru a izola spaţiul pasagerilor de zgomotul de afară, carpete cu fibră pentru amortizarea sunetului paşilor, toate aceste elemente asigură împreună cea mai liniştită zonă de clasa întâi. Un alt factor important ce sporeşte confortul pasagerilor este noul model de scaun ce combină beneficiile ergonomice cu cele de comoditate şi poate fi extins pentru a crea „cel mai odihnitor pat din clasa sa”. Cu o dimensiune de 2,07 m lungime şi 80 de centimetri lăţime, acest pat asigură destul spaţiu pentru ca pasagerii să se bucure de un somn profund şi liniştit. Sistemul de umidificare a aerului – primul de acest fel instalat pe un avion comercial – şi conceptul de lumină, care se ajustează în funcţie de ora din zi, contribuie de asemenea la o şedere cât mai plăcută la bordul aeronavei.

Pe aeronava de tip A380, pasagerii de clasa întâi beneficiază de un spaţiu extins, fiind eliminate spaţiile de bagaje de deasupra capului. În schimb, fiecare pasager dispune de un dulap individual ce se poate încuia, precum şi de facilităţile de depozitare dimprejurul scaunului.

Alături de spaţiul obişnuit de baie dotat cu lavoar, noile condiţii de clasa întâi oferă în plus pasagerilor o toaletă cu zone de spălare şi de vestiar distincte de spaţiul de lavoar. Camera este dotată cu obiecte de toaletă pentru uz personal şi oferă spaţiu suficient de mişcare.

Clasa business Lufthansa oferă şi mai mult confort


Pasagerii Lufthansa ce călătoresc la clasa business cu A380 se pot bucura de beneficiile unui scaun ce poate fi transformat într-un pat confortabil de 2 metri lungime. Comparativ cu modelul precedent al compartimentului business, funcţionalitatea şi uşurinţa utilizării serviciilor oferite la bord au fost semnificativ îmbunătăţite. În plus, a fost instalată o nouă consolă de divertisment pe durata zborului. Mai mult, pasagerii Business Class dispun acum de un spaţiu mai mare de depozitare datorită dimensiunii sporite a dulapului de bagaje.

Mai mult spaţiu individual pentru pasagerii ce călătoresc la clasa economică

Un nou tip de scaun a fost instalat şi pentru locurile de la clasa economică. Ca urmare a colaborării cu designeri celebri şi experţi în ergonomie, Lufthansa pune la dispoziţia pasagerilor săi un spaţiu semnificativ mai generos. Datorită designului ergonomic şi a noii structuri a scaunelor, spaţiul individual se măreşte cu cinci centimetri, iar spătarul subţire asigură mai mult loc pentru picioare la nivelul genunchilor.

Cinema la bord – timpul zboară mai uşor cu noul program de divertisment

Programul variat de divertisment, care poate fi accesat prin intermediul monitorului personal, oferă soluţii pentru toate gusturile. Pasagerii pot alege dintr-o selecţie vastă de filme, muzică internaţională, posturi de radio sau programe TV. Au fost instalate de asemenea canale noi adresate copiilor, programe variate pentru tineri sau jocuri interactive. Grafica 3D pentru jocuri, controlată de la o sursă externă, oferă un beneficiu suplimentar. Indiferent de clasă, pasagerii au acces la serviciul binecunoscut de informare despre zbor, rută sau destinaţie, ce poate fi vizualizat sub formă de animaţie 3D.  În plus, camerele video montate pe exteriorul aeronavei pot fi accesate de pasageri pentru prima dată în istorie. Printre alte facilităţi oferite, camerele video proiectează pe monitoarele individuale imagini preluate la nivelul aripilor avionului.

Aparatul A380 are un număr total de 526 de locuri, incluzând 8 locuri First Class, 98 la clasa Business şi 420 în cea Economică.

Mesaje asemănătoare:

  1. Scaune mai subţiri pentru Lufthansa
  2. Conferinţa de presă Lufthansa
  3. Mai mult confort în avion din 2011
  4. Cadouri pe bandă rulantă
  5. Ryanair va lansa în 2011 un zbor pe ruta Constanţa-Milano şi estimează 30.000 pasageri pentru vară

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Avioane, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.