GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

NASA si cea mai mare nava spatiala din istorie

[ 0 ] 16 septembrie 2011 |

Daca programul NASA al navetelor spatiale, care a durat peste 30 de ani, a luat sfârsit si ultima aterizare a unei navete spatiale respectiv naveta Atlantis a aterizat pentru ultima data joi 21 iulie 2011 la centrul spatial Kennedy din Florida, asta nu inseamna ca NASA nu va continua studiile si experimentele in spatiul extraterestru.

Astfel NASA a dezvaluit planurile constructiei celei mai puternice nave spatiale din istorie. Space Launch System (SLS) va costa 35 miliarde de dolari si ar putea fi lansata in 2021.

Naveta spatiala va folosi tehnologie avansata si va oferi noi posibilitati pentru explorarea umana dincolo de orbita Pamantului, afirma NASA. SLS va fi folosita, in principal, pentru a asigura legatura cu Statia Spatiala Internationala.
1855921 NASA si cea mai mare nava spatiala din istorie
Naveta, ce va cantari 143 de tone, va utiliza un sistem de propulsie bazat pe hidrogen si oxigen lichid. Space Launch System va transporta vehiculul Multi Purpose Crew, bazat pe designul capsulei Orion, precum si alte echipamente tehnice pe orbita Pamantului sau alte destinatii.
Aceasta este o zi mare pentru NASA si pentru intreaga natiune, a declarat Charles Bolden, cercetator NASA. “Presedintele Obama ne-a indemnat sa fim indrazneti si sa avem vise marete si exact asta vom face”, a mai declarat acesta.
Primul test de zbor fara pilot va fi efectuat in 2017 la Centrul Spatial Kennedy, din Florida, iar prima misiune este programata pentru 2021.


Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri


Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!

Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement