GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Hidrogenul lichid – combustibilul viitorului in aviatie?

[ 2 ] 10 iunie 2012 |

MSF11 0059 01 PhantomEye Hidrogenul lichid   combustibilul viitorului in aviatie?S-a tot discutat despre biocombustibili si energie solara pentru inlocuirea avgas-ului din aviatia generala. Dar despre hidrogen lichid, nimic pana acum.

Primul zbor al UAV-ului Boeing Phantom Eye, care a avut loc saptamana trecuta a demonstrat ca hidrogenul lichid poate inlocui cu “usurinta” carburantii clasici pentru aeronavele cu motor cu piston. Phantom Eye s-a ridicat de la sol gratie unui motor Ford de 2.300 cmc, asemanator celor de pe automobile, doar ca modificat sa functioneze cu hidrogen.

Pentru ca hidrogenul cantareste cam o treime din greutatea avgas-ului, H2, ar fi combustibilul ideal in aviatie. Din pacate, desi cantareste mai putin, ocupa de patru ori mai mult spatiu decat combustibilul clasic. Asta inseamna ca pe langa rezervoarele din aripi, un avion ar trebui sa aiba rezervoare si in fuselaj, ceea ce duce implicit la micsorarea habitaclului pentru pasageri sau bagaje.

Un alt dezavantaj, care zic eu ca este de moment, caci tehnologia inca nu este suficient de dezvoltata (si nici nu are de ce sa existe interes pt. a o dezvolta, caci cu siguranta asta ar duce la moartea companiilor petroliere), este pretul unui motor care functioneaza pe hidrogen. Astfel, cei de la FORD, aproximeaza ca o masina care merge cu H2 ar costa in jurul sumei de 400.000$.

Prin urmare, mai dureaza pana sa turnam apa in rezervorul avionului sau al masinii si sa plecam la plimbare…

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Lockheed Martin a prezentat aeronava viitorului
  2. Carti de aviatie: “Insemnari ale omului pasare”
  3. Aviatia sportiva a comemorat 60 de ani de aviatie reactiva in Romania!
  4. Griji privind utilizarea materialelor compozite in aviatie
  5. In exclusivitate pentru pasionatii de aviatie din Romania: Noel Jones – pilot si antrenor de acrobatie ne povesteste despre cariera sa si despre Yak-52-ul sau unic!
  6. Combustibil de aviatie made by Virgin Galactic
  7. Premiera Mondiala in aviatie: A zburat primul elicopter electric!

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. g.o. spune:

    Da. OK. Aripi mai mari si mai voluminoase .Zboruri ecologice si silentioase .Eventual , aripi duble .O ideie , nimic altceva.

  2. g.o. spune:

    O masina care merge cu H ,in nici un caz nu poate costa mai mult decat una clasica ,sau diferentele ar fi mici .Speculatii pentru descurajare , emise de magnatii petrolului . Ce sar face ei “saracii” .

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.