GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

De la “Escadrila Alba” la “Escadrila Ingerilor”

[ 6 ] 25 martie 2013 |

Comandorul în retragere Mariana Drăgescu, numita in aceasta functie toamna trecuta, atunci cand a implinit varsta de 100 de ani si fost pilot în escadrila sanitară românească din cel de-al Doilea Război Mondial, supranumită “Escadrila Albă”, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 100 de ani.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru trecerea în nefiinţă, la 24 martie, a comandorului în retragere Marie-Ana-Aurelia (Mariana) Drăgescu, pilot în “Escadrila Albă“, escadrila sanitară românească din cel de-al Doilea Război Mondial.

Dispariţia sa lasă un gol imens în sufletele şi inimile personalului Armatei României, fie că sunt sau nu membri ai Forţelor Aeriene, oameni pentru care Mariana Drăgescu a reprezentat un simbol de curaj, dăruire şi un exemplu de viaţă. Dumnezeu să o aibă în pace!”, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Imi aminteam astazi, cand am aflat vestea, ca am avut onoarea de a o cunoaste personal in septembrie 2012, cu doar o zi inainte sa fie ridicata in grad. Sa te odihnesti in pace, Doamna! Cer Senin!

DSC 0045 334x500 De la Escadrila Alba la Escadrila Ingerilor

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: People



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (6)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Irene Mihai via Facebook spune:

    R.I.P.

  2. Marinica Corcaci spune:

    Dumnezeu sa-o odihneasca , in pace!

  3. dan popescu spune:

    adihneasca-se in pace. Se sting oameni care ar putea fi exemple de urmat pentru noi toti. Ei, generatia lor poate ca au fost ultimii care sa cunoasca si sa aplice notiunea de “datorie fata de tara”, in puternic contrast cu onor clasa politica actuala care distruge tot…

  4. DUMNEZEU SA O ERTE, SA SE ODIHNEASCA IN PACE.

  5. Mihai Tudose spune:

    Distinsa DOAMNA al aripilor romanesti, fie-ti zborul lin si candela aducerii aminte pe veci aprinsa!

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement