GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

In sfarsit suntem primii la ceva: Piloții militari români au cel mai modern simulator de zbor din Europa. Oare pe cand si cele mai moderne avioane?

[ 0 ] 3 decembrie 2013 |

Piloţii avioanelor militare din România se antrenează de ieri cu cel mai performant simulator de zbor din toată Europa. Aterizările sau decolările pe timp ce ceaţă, ploaie sau vânt puternic sunt exersate de sute de ori. Aparatul sofisticat a atras atenţia şi militarilor din ţările NATO, care au cerut permisiunea să facă exerciţii cu el în ţara noastră.

Comenzi ferme se dau pentru situaţii reale într-un avion virtual. Simulatorul îi ajută enorm pe piloţi să ştie cum să reacţioneze în situaţii limită.

Cei 19 piloţi militari care zboară cu CJ27 Spartan, cel mai nou avion de transport al Ministerului Apărării, se antrenează în condiţii reale. Pe un ecran urias, o hartă tridemensionala reconstituie aeroporturi din Europa şi chiar clădiri din oraşele peste care piloţii zboară în timpul antrenamentului.

În simulator, orice ezitare sau eroare este corectată, iar piloţii înţeleg cum trebuie să recţioneze într-o misiune reală.

Simulatorul a stat nefolosit un an de zile, pentru că Ministerul Apărării nu avea o clădire unde să îl instaleze.

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: People, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement