GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Trei studenti ne vor reprezenta la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie!

[ 0 ] 11 aprilie 2012 |

Studentii din Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara, dar si Chisinau au fost provocati sa-si arate iscusinta in pilotarea avioanelor de… hartie, dar si construirea lor in cadrul calificarilor locale pentru Campionatul Mondial de Avioane de Hartie – Red Bull Paper Wings care se va desfasura in perioada 4-5 mai, la Salzburg, in Hangar 7.

Cei mai buni 3 piloti ai celor trei categorii vor merge la finala mondiala alaturi de alte 84 de tari intrate in cursa, incercand sa cucereasca lumea de la bordul avionului lor de hartie. Aceasta este cea de a treia editie a Red Bull Paper Wings, debutand in 2006 si continuand traditia in 2009. Finalistii vor participa la cele trei discipline: Distanta de zbor, Durata de zbor si Zbor acrobatic. Juriul va fi format dintr-o echipa de experti.

639 de „aviatori” din Romania si 150 din Republica Moldova s-au intrecut pe sine in proiectarea unor avioane care mai de care mai aerodinamice si mai creative, avand ca materie prima o coala de hartie.

tn Trei studenti ne vor reprezenta la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie!
foto: Red Bull

Astfel, la categoria „distanta de zbor” a fost declarat castigator national Bogdan Turcu din Iasi, masterand in cadrul Facultatii de Constructii si Instalatii, avionul sau reusind sa atinga distanta de 36,02 metri.

Avionul lui Alexii Vadim Oleg din Chisinau a reusit sa se mentinta in aer 11,89 secunde, fiind astfel declarat castigator la categoria „durata de zbor”.

In ceea ce priveste creativitatea si originalitatea, o fata a fost cea care a reusit sa atraga atentia juriului la categoria „zbor acrobatic”, Irina Gosu din Bucuresti, studenta a Facultatii de Automatica si Calculatoare fiind declarata castigatoare a acestei probe.

Ei sunt cei care isi vor lua zborul catre Salzburg pentru a participa la finala mondiala Red Bull Paper Wingsred bull paper

Mesaje asemănătoare:

  1. Doua recorduri nationale, obtinute la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie – Bucuresti
  2. Aerodromul Floreni – din al Doilea Razboi Mondial, pana in prezent
  3. Constructori de avioane: Clyde Cessna
  4. Croatia nu mai cumpara avioane militare noi si isi va trimite MiG-urile la Aerostar Bacau pentru reparatii
  5. Un pasager a încercat să deschidă uşa avionului la 11.000 de metri fiindcă i s-a părut că totul “e un simulator de zbor”
  6. Aviatia sportiva a comemorat 60 de ani de aviatie reactiva in Romania!
  7. Istoria din aer # 1. Zbor cu giro in premiera pentru fotografierea siturilor arheologice | Fotoreportaj

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Pilot Magazin, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.